Uw huid is een kostbaar, maar zeker ook een kwetsbaar orgaan. Vanaf het 30ste levensjaar verdient uw huid extra aandacht, want rond die leeftijd worden tekenen van veroudering zichtbaar. Als u de huid niet goed verzorgt nemen de kenmerken van veroudering in de loop van de jaren steeds verder toe. Uw huid wordt vooral in uw gezicht en hals dunner, slapper en droger waardoor rimpels, kleurveranderingen en andere ontsierende onregelmatigheden ontstaan.

Behalve het natuurlijke verouderingsproces bestaat ook de extra snelle huidverandering door overmatige blootstelling aan vervuiling en zonlicht. UV-bestraling breekt de elastinevezels af die de huid soepelhuid en veerkracht geven. Naarmate u ouder wordt, maakt de huid minder elastine aan. Zonder professionele gezichtsverzorging, duurt het niet lang voordat de afbreuk van elastine groter is dan de aanmaak. De conditie van uw huid gaat dan snel achteruit.

Gelukkig zijn er diverse manieren om de uitstraling van de huid jong en gezond te houden of te maken. We stellen onze Pro care en Philoderm totaaloplossingen graag aan u voor.

Peeling

De opperhuid beschermt de huid tegen invloeden van buitenaf en voorkomt dat het lichaam vocht verliest. De dode huidcellen worden normaal gesproken om de vier weken afgestoten, maar door de veroudering van de huid wordt dit natuurlijke proces vertraagd. Het gevolg is een opstapeling van dode huidcellen waardoor de huid dof, grauw en schilferig wordt en pigmentvlekken in volume toenemen.

Peeling is een techniek om bijvoorbeeld rimpels, onregelmatigheden van de huid, huidverkleuringen en littekens minder zichtbaar te maken, maar ook om uw huid weer een frisse uitstraling te geven. Een peeling zorgt er in principe voor dat het natuurlijke huidvernieuwingsproces beter op gang komt en dode huidcellen sneller worden afgestoten. Er bestaan verschillende soorten peelings welke hoofdzakelijk onder te verdelen zijn in chemische en mechanische peelings.

Chemische peeling

Chemische peelings bieden een groot aantal voordelen: er is ruime ervaring mee, ze zijn veilig, makkelijk toe te passen, fantastische resultaten en het herstel is snel.
Bij een chemische peeling wordt een bepaalde (chemische) stof op de huid aangebracht, welke, onder toezicht van onze pro care specialist , een bepaalde tijd moet inwerken. Hierna zal de werking geneutraliseerd worden met bijvoorbeeld water of een daarvoor bestemde lotion of creme. Door de applicatietijd te verkorten of te verlengen kan de pro care specialist de diepte en werking van de peeling beïnvloeden.
Wij bieden verschillende mogelijkheden ten aanzien van chemische peelings: 50 % AHA peeling, 70 % AHA peeling en 25 % of 50% TCA peeling. De keuze is afhankelijk van de indicatie en voorkeur van onze pro care specialist.

Het resultaat

De duur van een gemiddelde behandeling is afhankelijk van de toestand van de huid. U zult direct na de eerste behandeling al verbeteringen in de structuur en het uiterlijk van uw huid opmerken. Voor optimaal resultaat raden wij u aan de behandeling enkele malen te herhalen.

Interesse

Wij kunnen ons voorstellen dat u ook graag wilt ontdekken welke mogelijkheden er voor u zijn. U kunt daarom bij Procare een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek wordt de behandeling en uw mogelijkheden nader toegelicht en kunt u al uw vragen stellen.