Fractional needling is een nieuwe huiverbeteringstechniek met verjongend effect. Het is een manuele techniek die gebruik maakt van puur natuurlijke materialen.

Bij een Fractional Needling behandeling worden miljoenen microscopisch kleine naaldjes van natuurlijk spons materiaal vermengd met een serum dat wordt afgestemd op het te behandelen huidbeeld.

De sponsdeeltjes, spicules genaamd, zuigen zich vol met de werkstoffen, en worden vervolgens in het gelaat en/of de hals, en /of het decolleté of handen gewreven, en perforeren zowel de epidermis [opperhuid] als de dermis [lederhuid]. Hier blijven de spicules 24 tot 36 uur onzichtbaar in de huid zitten en vallen daarna vanzelf uit. Gedurende deze tijd geven de spicules, over de gehele zone waar ze zijn ingewreven, de werkstoffen af aan de huid op alle dieptes waarin de spicules zich bevinden.

Doordat de spicules 24 tot 36 uur in de huid blijven zitten, geven ze al die tijd een signaal aan de huid af. Zo brengt Fractional Needling een zeer sterke aanzet tot collageenvermeerdering.

Gedurende die tijd geven de spicules hun werkstoffen af, daardoor is het transdermale, mesotherapeutisch aspect van Fractional Needling zeer hoog. We kunnen van een time release van de meso-vloeistoffen spreken. Net als bij mesotherapie, komen de stoffen in de dermis terecht, maar ook in de epidermis.

Wij maken gebruik van speciale diepwerkende serums om zo het beste resultaat te behalen.

Belangrijk om te weten:
De spicules blijven 24 tot 36 uur in de huid zitten en gaan daar een reparatiesignaal afgeven en de werkstoffen aan de huid afgeven. 15 minuten na de behandeling gaat de huid een beetje prikkelen en tintelen. Dat is volledig normaal en is gewoon een teken dat de huid reageert en aan het werk is. Wanneer men de huid na de behandeling aanraakt voelt men lichte prikjes. Hoe minder men aan de huid komt hoe beter.

Het is aan te raden om even 24 uur geen make-up te gebruiken op het gelaat. De lippen en de ogen kunt u gerust opmaken. Echter make-up verwijderen van het gelaat zal toch behoorlijk wat spicules verwijderen en dat is natuurlijk niet wenselijk Wanneer men wil reinigen dan liefst slechts met water of een lotion en dan het liefst deppend reinigen.

Na 36 uur bent u waarschijnlijk heel blij om van de spicules te zijn verlost. Beslist niet omdat het pijn doet, maar u voelt wel continu een aanwezigheid. De spicules vallen vanzelf uit, u hoeft niet bang te zijn dat er spicules in de huid achter blijven, de huid werkt alles eruit. U kunt Fractional needling als losse behandeling ondergaan of in kuurverband. De kuurbehandeling dient om een intens verjongend effect te behalen, wat u daarna kunt vasthouden door 1 x per 4 of 5 weken een onderhoudsbehandeling te ondergaan.

Interesse?

Wij kunnen ons voorstellen dat u ook graag wilt ontdekken welke mogelijkheden er voor u zijn. U kunt daarom bij Procare een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek wordt de behandeling en uw mogelijkheden nader toegelicht en kunt u al uw vragen stellen.