In deze moderne tijden zijn vooral vrouwen erop gesteld hun dagelijks opmaakritueel zo compact mogelijk te maken om toch tot de beste resultaten te komen. Indien door een ervaren specialiste aangebracht, zijn er geen nadelen van permanent make-up en is permanente make up volkomen veilig.
Permanente make-up geeft je gedurende lange tijd het plezier van er altijd verzorgd uit te zien, je s’ morgens niet zo naakt te voelen als je in spiegel kijkt en je behoorlijk wat tijd te besparen met het opmaken. Je wordt niet meer zo geconfronteerd met je onvolmaaktheden en je voelt je altijd zeker van je uiterlijk, je hoeft je immers tijdens sporten, zwemmen, zweten nooit meer zorgen te maken dat je eye-liner enkel nog een zwarte vlek is die onder je oog zweeft of dat je nog maar met een halve wenkbrauw rondloopt.

Permanente make up is dan ook voor vele mensen een prachtig iets om te hebben indien goed uitgevoerd en aangepast aan uw persoonlijkheid .

Permanente make-up kan op enkele uitzonderingen na voor iedereen. Het hoeft niet altijd opvallend zichtbaar te zijn, oorspronkelijk was permanente make-up bedoelt om natuurlijk ogende accenten te leggen en er werd wel eens gezegd ” een mooie permanente make-up zie je niet, maar wie het heeft ziet er wel beter uit.”

Vandaag de dag heb je de keuze, subtiel of meer uitgesproken .

Permanente make-up is een blijvende make up waar je jarenlang plezier van hebt. Het is een comfort dat als je het eenmaal hebt, niet meer kunt missen.

 

Wat dient u te weten voordat u overgaat tot permanente make-up:

 • U drinkt best 24 uur voor de behandeling geen alcohol meer en u neemt ook geen aspirine.Indien u om medische redenen de inname van bloedverdunners niet mag stoppen, geen probleem, ik pas de behandeling aan, maar meld het wel vooraf.
 • Heel belangrijk om u ook goed te voelen achteraf met uw pigmentatie, men kan de mooiste eyeliner bij u zetten, als het niet bij uw persoonlijkheid past, zal u er zich nooit goed bij voelen en zullen ook anderen die u kennen het als onwennig ervaren.
 • Naderhand wordt u informatie gegeven hoe de behandelde plaats te verzorgen en wordt een afspraak gemaakt voor nazicht en eventuele nabehandeling.
 • De gehele behandeling duurt gemiddeld drie kwartier .
 • Na ongeveer 1 week zal de huid zichtbaar hersteld zijn.Omdat de huid zich echter inwendig nog dient uit te repareren kan de kleur in de volgende 2 weken nog aan verandering onderhevig zijn, en ziet u dus dan pas het uiteindelijke resultaat van uw permanent make-up.

 

Waarom permanente make-up?

Wat is nog mooier dan opgemaakt wakker te worden?
Nooit meer ’s ochtends slaperig ooglijntjes te hoeven trekken of wenkbrauwen bij te hoeven tekenen.
Warm weer, vakantie, strand; alles blijft mooi zitten. Geen zwarte vegen over je gezicht bij regen en wind. Altijd stralend mooi.

 

Welke toepassingen zijn mogelijk met permanente make-up?

 • Permanente make up wenkbrauwen; ideaal voor mensen die nagenoeg geen wenkbrauwen (meer) hebben;
 • Permanente eyeliner; door het aanbrengen van een eyeliner worden de ogen geaccentueerd, waardoor ze groter worden en sprekender lijken en ook de wimperimplant voller lijkt.

 

Is permanente make-up veilig?

De geldende normen op paramedisch gebied met betrekking tot de hygiëne houden wij in acht en wij werken bovendien met apparatuur die goed wordt gesteriliseerd. Deze vraag kan dus volmondig met “ja” worden beantwoord.

Is permanente make-up blijvend?

De toepassing zal gemiddeld 2 tot 5 jaar blijven zitten, maar in de loop van de tijd gaan vervagen of zelfs verdwijnen. Veel zonlicht en zonnebank bijvoorbeeld zullen dit proces versnellen. Tussentijdse correcties behoren echter tot de mogelijkheden.

Wat te doen als de lijntjes vervagen?

Ben je niet meer tevreden met de dikte of kleur van de lijntjes, of wil je deze laten accentueren als je bijvoorbeeld op vakantie gaat, dan kun je de lijntjes laten overtrekken.

Is permanente make-up pijnlijk?

Middels verdovingsvloeistof wordt de pijn zoveel mogelijk beperkt. Van persoon tot persoon wordt de pijn anders ervaren. Mooi zijn doet nu eenmaal een ( beetje) pijn!

Waar moet ik op letten als de permanente make-up is aangebracht?

Om een zo goed mogelijk effect te hebben moet je op het volgende letten:

 • de eerste week de huid s’ochtends en s’avonds insmeren met alleen de antibiotica-crème die je van ons meekrijgt;
 • maak de huid de eerste 3 à 4 dagen onder geen beding schoon;
 • vermijd de eerste 2 weken zonnestralen, zonnebank en sauna;
 • mogelijke korstjes nooit krabben omdat dan de huid kapot kan gaan en de kleurstof kan wegvloeien;

Is de kleur van de lijntjes gelijk na de behandeling de goede?

Na de behandeling is de kleur in eerste instantie veel donkerder dan na verloop van het helingsproces. Het helingsproces verloopt op natuurlijke wijze, omdat de kleurstof is opgebouwd uit mineralen. Na de behandeling ontstaat er een dun korstje op de plek van de behandeling. Deze vallen er vanzelf na 1 week af. Op dat moment komt ook pas de daadwerkelijke kleur te voorschijn, die in 50% van de gevallen veel lichter is dan vlak na de behandeling.

Ik ben gediplomeerd en heb ruim 18 jaar ervaring en ik ben in het bezit van de GGD-vergunning voor permanente make up!

 

Nazorginstructies permanente make-up

De genezingstijd van een permanente make-up bedraagt ongeveer een week. Algemene gezondheid en lichamelijke conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd van permanente make-up absoluut noodzakelijk. Direct na het aanbrengen van permanente make-up is de plek eventueel ingesmeerd met een verzachtende zalf.

 

Behandel de wond dan als volgt:

 1.  Raak de permanente make-up zo min mogelijk aan met de handen
 2. Was zo mogelijk de wond twee maal per dag met een milde ongeparfumeerde zeep totdat de wond geheel genezen is
 3. Dep de wond zo mogelijk na het wassen met een schone tissue voorzichtig droog
 4. Houd de permanente make-up zoveel mogelijk droog
 5. Smeer geen zalf, Purol, Vaseline of iets degelijks op de wond
 6. Druppel geen wonddesinfectiemiddelen zoals Sterilon of Betadine op de wond
 7. Draag geen pleisters of verband over de permanente make-up
 8. Draag geen strakke of vuile kleding op de wond
 9. Breng in geen geval cosmetica aan op de wond gedurende de genezing
 10. Vermijd tijdens het genezingsproces contact met zwemwater (chloorzwembaden, bubbelbaden, natuurlijk zwemwater) en maak ook geen gebruik van sauna of stoombad
 11. Stel de gepigmenteerde plek niet bloot aan de zon of zonnebank (ook niet met een zonnebrandmiddel). Gebruik na de genezingstijd op de permanente make-up altijd een hoge beschermingsfactor tijdens het zonnen.
 12. Neem bij extreme roodheid, zwelling, bloeding, pussen, kleurverandering van de wond of bij pijn altijd contact op met de huisarts.

 

Kort samengevat:

 • Gebruik dezelfde dag geen water op uw gezicht.
 • De eerste week mag u niet in de sauna, u mag niet zwemmen en niet onder de zonnehemel.
 • Behandel uw permanente make-up met een wattenstaafje dit om infectie te verkomen
 • Overdag moet u uw permanente make-up goed vettig houden, liefst 4 tot 6 maal per dag dit om het resultaat zo mooi mogelijk te krijgen.
 • Niet krabben aan de permanente make-up

 

Ervaart u ongemakken na de behandeling dan kunt u ons altijd bellen op het volgende nummer:045-5317973 of een sms bericht of whats app bericht sturen naar 0651400088