Een TCA peeling zorgt voor een vitale huid, een gladde huid en frisse teint.

Waarvoor gebruiken we TCA peeling?

 • Frissere en jongere uitstraling van de huid
 • Verbetering van de conditie van de huid
 • Verbetering huidstructuur, verfijnen van de poriën
 • Verminderen van fijne lijntjes en rimpels
 • Verminderen van pigmentvlekken

De TCA peeling doet de huid verstevigen, de huid strakker maken,  huidproblemen oplossen, doet poriën verkleinen, grove poriën verkleinen, ouderdomsvlekken behandelen, rimpels verminderen, en littekens verminderen. De TCA Peeling wordt ingezet als acne litteken behandeling en als anti rimpel behandeling. Met als doel een mooie, gezonde gladde huid,

Wat is een TCA peeling?

TCA (tri-chloor-azijn) heeft een sterk stimulerende werking op de huid. Door de inwerkdiepte van de peeling zal zich in de huid een versnelde celdeling voordoen waardoor de productie van elastine en collageen enorm toeneemt. De huid gaat zich opnieuw gedragen als een jongere huid.

De TCA peeling is een combipeeling; dit wil zeggen dat de behandeling uit meerdere fasen bestaat met verschillende werkstoffen. Deze werkstoffen zijn retinol (vitamine A), fruitzuren (glycolzuur, citruszuur, melkzuur, druivenzuur en appelzuur), eiwit- en vetsplitsende enzymen, salicylzuur en TCA.

Hierdoor wordt een veilig maar vooral ook krachtig resultaat bereikt. Een TCA peeling kan in verschillende concentraties gebruikt worden, maar meestal wordt er een medium-diepe peeling gedaan. Er worden verschillende vloeibare stoffen op de huid aangebracht die er voor zorgen dat de bovenste beschadigde laagjes van de huid los laten en verwijderd worden. Dit betekent dat de huid als het ware gaat vervellen. Dit duurt meestal tussen de 3 en 5 dagen. Soms schilfert de huid ook echt, maar soms gaat het zo geleidelijk dat je dit niet merkt. Dat betekent niet dat de peeling niet werkt. Na de behandeling wordt er een vette crème op de huid aangebracht waardoor het schilferen voor het blote oog niet zichtbaar is, maar wel degelijk plaatsvindt. Deze crème werkt tevens desinfecterend en verzachtend.

De behandeling met TCA

De behandeling zelf kan zonder verdoving worden uitgevoerd en duurt ongeveer 20 minuten. Nadat de huid is gereinigd en voorbereid, wordt de trichloorazijnzuur op de huid aangebracht. Dit veroorzaakt een intens brandend gevoel. Na 1 tot 2 minuten wordt de huid gekoeld en vermindert het pijnlijk gevoel snel. Het trichloorazijnzuur zorgt ervoor dat de dode huidcellen verdwijnen. Tegelijkertijd wordt de lederhuid gestimuleerd om nieuwe huidcellen te produceren.

Wat is het effect?

Na de behandeling voelt de huid strak aan en kan rood zien. Er kan nog een witte waas zichtbaar zijn. De eerste dagen na de peeling houdt dit strakke gevoel aan en kan de huid er zelfs ouder uitzien. Ook kunnen er bruine verkleuringen zichtbaar worden. Na 3-5 dagen gaat de huid vervellen. Dit kan dusdanig sterk zijn dat u er rekening mee moet houden dat u er niet echt toonbaar uitziet. Dit vervellen duurt ongeveer 3-5 dagen. Er mag niet aan de huid gekrabd worden of handmatig de velletjes verwijderen. Hierna zal de huid roze zien en moet deze goed gevoed worden en beschermd worden tegen de zon met een sunblock gedurende minimaal 6 weken.
De effecten van een TCA peeling zijn vergelijkbaar met die van een zeer intense (micro)dermabrasie en een laserbehandeling. Fijne lijntjes en rimpeltjes worden verzacht, alsmede de kleur van de huid meer egaal gemaakt.
Deze peeling werkt zowel preventief als probleemoplossend en is geschikt voor iedereen die de zichtbare gevolgen van huidveroudering wil verminderen.

De TCA peeling doet de huid verstevigen, de huid strakker maken,  huidproblemen oplossen, doet poriën verkleinen, grove poriën verkleinen, ouderdomsvlekken behandelen, rimpels verminderen, en littekens verminderen.

De TCA Peeling wordt ingezet als acne litteken behandeling en als anti-rimpelbehandeling. Met als doel een mooie, gezonde gladde huid,

Een peeling heeft vooral een sterk verfrissend effect en is naast het gezicht ook geschikt voor hals, decolleté en handen. De huid blijft langer mooi een egaal, wanneer een peeling regelmatig wordt uitgevoerd. De conditie van een huid die bijvoorbeeld is aangetast door roken, zon, vermoeidheid of stress, verbetert significant na een peeling.
Er wordt dringend geadviseerd niet te zonnebaden en in de buitenlucht altijd een crème met een hoge beschermingsfactor te gebruiken om de huid te beschermen tegen UV-licht. Dit om ongewenste huidverkleuringen te voorkomen. Na circa 2 weken wordt het resultaat van de peeling bekeken. Het kan zijn dat voor een optimaal effect de behandeling soms 2 of 3 keer herhaald moet worden.

Voor wie is het geschikt?

Deze peeling is voor ieder huidtype geschikt en kan met tussenpozen van minimaal 6 -12 weken gegeven worden (maximaal 2-4 behandelingen per jaar). Indicaties voor behandeling zijn met name:

 • Fijne rimpels
 • Grover wordende huidstructuur ten gevolge van huidveroudering
 • Veroudering veroorzaakt door de zon, de zgn. ‘photo-ageing’
 • Post-acne littekens
 • Pigmentverkleuringen.
 • Huid verstevigen
 • Huid strakker maken
 • Huidproblemen
 • Poriën verkleinen
 • Grove poriën verkleinen
 • Littekens verminderen
 • Acne litteken behandeling
 • Anti rimpel behandeling
 • Rimpels verminderen
 • Ouderdomsvlekken behandelen

Omstandigheden waarbij niet behandeld wordt, zijn:

 • Infecties
 • Keloidvorming (littekenvorming)
 • Slecht ingestelde diabetes
 • Actieve herpes (koortslip)
 • Zwangerschap
 • Beschadigde huid of na gebruik hars of ontharingscrème

Indien u gevoelig bent voor herpes, wordt u dringend geadviseerd om preventief 1 week voor de behandeling met Zovirax tabletten te starten (1 week). Let op: dit gaat alleen op voorschrift van de huisarts. Cliënten die bekend zijn met het gebruik van Roaccutane (vitamine A) of die lijden aan bepaalde huidziekten, dienen een goedkeuring van de arts te krijgen voor behandeling.

Nabehandeling

Na de behandeling neemt de huid alles op wat toegediend wordt. Irriterende stoffen dienen daarom vermeden te worden. Tijdens het herstelproces mag de huid gedurende 6 weken niet blootgesteld worden aan UV-straling, crèmes met vitamines (behalve vitamine E) en aromatische oliën. Tot 3 weken na de behandeling de huid niet scrubben, geen fruitzuren gebruiken en niet harsen en 4 weken lang geen IPL of laser behandeling ondergaan. De cliënt gebruikt thuis de door ons geadviseerde produkten. Omdat de huid met zachtheid behandeld moet worden is wrijven/krabben zeer sterk af te raden. Het is niet toegestaan andere produkten dan de geadviseerde produkten te gebruiken in verband met kans op irritatie of verkleuring.

Interesse?

Wij kunnen ons voorstellen dat u ook graag wilt ontdekken welke mogelijkheden er voor u zijn. U kunt daarom bij Procare een afspraak maken voor een gratis en vrijblijvend intakegesprek. In dit gesprek wordt de behandeling en uw mogelijkheden nader toegelicht en kunt u al uw vragen stellen.